Englantilainen old school punk -trio Grade 2 esiintyy On The Rocksissa kesäkuussa! Illan avaa Juustopäät. Liput keikalle ovat nyt ennakkomyynnissä Tiketissä.

Wightin saarella Englannin kanaalissa syntyy tämän hetken kiihkeintä old school -punkkia: Grade 2 on julkaissut kaksi albumi legendaariselle Hellcat Recordsille – tämä punk-trio kertoo Z-sukupolven tarinoita nykyhetken epäoikeudenmukaisuudesta ja turhautuneisuudesta, nuoruuden innolla ja perinteitä kunnioittaen. Soundi-lehti kirjoitti yhtyeen vuonna 2019 julkaistusta esikoisalbumista näin: “Kantaaottavat sanoitukset? Yksinkertaiset kitarariffit? Nopeat rumpukompit? Kaikki löytyy. Vaikka Grade 2:n pojat eivät ole vielä läheskään konkareita, on heidän musiikissaan kaikki ainekset olla tämän vuosituhannen vaihtoehtokulttuuri-ikoneja.”

Helsinkiläinen Juustopäät laittoi isoimman vaihteen päälle ja kaasun pohjaan syksyllä 2022 julkaistulla, järjestyksessään kuudennella albumillaan ”Mitä järkee!”. Bändin esikuvia ja 90-luvun juuria kunnioittava pitkäsoitto sisältää tarttuvaa punkrockia sekä tiukkaa skeittipunkkia ilman turhia lisäaineita. Nyansseja levyltä ei kuitenkaan puutu, kuten kuultiinkin jo radiohitiksi muodostuneella, albumilta lohkaistulta ”Taas kusit kaiken”-singlellä.
Juustopäät julkaisi 90-luvulla neljä albumia, teki satoja keikkoja ja myi kultaa. Bändin tunnetuimpia hittejä olivat mm. Voit sä lopettaa?, Kun tyttö rakastui punkkariin ja Joki. Bändi teki paluun vuonna 2015, ja on energiaa ja hikeä tihkuvilla keikoillaan paaluttanut itsensä suomipunkin eturiviin – punkrock ei kuole koskaan!

Grade 2 (UK), Juustopäät
To 8.6.2023
On The Rocks, Helsinki

Liput:
ennakkoon Tiketistä 19,50€
ovelta 22€, mikäli jäljellä