Reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt Kuningasidea esiintyy On The Rocksissa joulukuussa!

Helsingin Käpylässä vuonna 2009 perustettu Kuningasidea on reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt kokoonpano, joka on kolmetoista vuotta kestäneen matkansa aikana työntänyt genrerajat sulatusuuniin, muovaten yhteissoitollaan itselleen tunnusomaisen tyylin.

Yhtyeen vuonna 2012 julkaistu debyyttialbumi On uusi aika pitää sisällään muun muassa sinkun Enemmän duoo ku sooloo, joka nousi yhdeksi vuoden isoimmista hiteistä ja soi edelleen radioaalloilla. Menestys noteerattiin Vuoden Tulokas -tittelillä vuoden 2012 Funky Awardseissasekä saman kategorian ehdokkuudella Emma Gaalassa. Yhtyeen toinen albumi Nimi on ennejulkaistiin syyskuussa 2014. Levyltä löytyvät esimerkiksi kappaleet Pohjolan tuulet, joka oli yksi vuoden 2014 soitetuimmista radiohiteistä Suomessa, sekä menestyssingle Seis maailma. Kolmas pitkäsoitto jatkoi yhtyeen lentoa kesällä 2018. Sen tunnetuimmaksi hitiksi nousi kirkkaasti platinaa saavuttanut Sä saat mut -single.

Kuningasidea palasi julkaisukantaan julkaisemalla odotettua uutta musiikkia kesällä 2022. Uusi albumi Sinä, minä ja aika julkaistiin Sony Musicin kautta keväällä 2023, jonka tiimoilta yhtye keikkaili kevään ja kesän aikana ympäri Suomen festivaalien ja klubien. Albumilta elämään on jääneet mm. tyylikäs roadtrip-kappale Turku-Tampere ja Laulu rakkaudelle -ohjelmassa kuultu versiointi legendaarisesta Romanssi -kappaleesta.
Yhtyeen hittikimara, tiukka bändi-soitto ja ennen kaikkea yhteisen tekemisen ilo näkyy ja kuuluu joka hetkessä. Kuningasidean keikat nostavat suupielet väkisinkin ylöspäin!

Kuningasidea
Pe 15.12.2023
On The Rocks, Helsinki

Liput:
– ennakkoon Tiketistä 18 €
– ovelta 20 €, mikäli jäljellä