Karismaattinen retromusiikin sanansaattaja Michael Bleu on viime vuosina noussut nostalgiannälkäisten musiikinystävien suosikiksi, hurmaten niin indie-musiikin, soulin ja rockin kuin perinteisemmän iskelmänkin ystäviä. Bleun albumeilla on vieraillut artisteja aina Anna Hanskista Seksikkääseen Suklaaseen ja F:stä Naliaan. Bleun toistaiseksi suurin hitti Oi Oi nousi Radio Suomen ja Radio Suomipopin soittolistoille sekä keikkui tovin Spotifyn viraalilistan kärjessä, kappale on striimannut Spotifyssä jo yli 600 000 kertaa.

Kesäkuussa Bleu avasi portin syväluotaavaan aikamatkaan Suomi-iskelmän pariin, kun hän julkaisi yhdessä ystäviensä kanssa tehdyn tribuutti-albumin ”Kesäyön romanssi”. Albumin ytimen muodostaa toiveikkaan melankoliset ja isot, mutta samaan aikaan intiimit sovitukset.

Albumin kappaleet sijoittuvat suurilta osin 1960-luvulle, poikkeuksena muutamat 70-luvun helmet. Ajatonta tulkintaa ja isoja viulusovituksia sisältävä Kesäyön romanssi onnistuu hämmästyttävällä tavalla vangitsemaan vanhojen klassikoiden sielua. Levylle kappaleet valikoituivat tunnelmansa takia. Albumi on upea ääniraita Suomen kesän romanttiseen ilta-aurinkoon. Albumin rinnalle Bleu käsikirjoitti ja ohjasi myös samannimisen lyhytelokuvan, joka näkee päivänvalonsa syksyllä.

Levyllä ja myös illan keikalla kuullaan Michael Bleun lisäksi vokalisteina Antti Autiota, Naliaa, Miriä ja Maija Pihlajaojaa, lisäksi Pekka Laine vierailee lavalla. Solistien lisäksi lavalla nähdään jousitrio.

Liput 13€ (ovelta 14€):
https://www.tiketti.fi/michael-bleu-with-strings-on…/83816
http://instagram.com/themichaelbleu