Lauantaina 31.7. On the Rocksissa kokeellisen tunnelmamusiikin, uuden ajan kotimaisen tekstittämisen ja isojen livekokoonpanojen ilta, kun Oakahtoakseh, Kolibre ja Äiti Heresia nähdään ensimmäisellä yhteiskeikalla.

Liput 7/8€
Liput ennakkoon:
https://www.tiketti.fi/oakahtoakseh-kolibre-njihe-on-the-rocks-helsinki-…

20:00 Njihe
21:00 Kolibre
22:00 Oakahtoakseh

Oakahtoaksehin folk-pohjainen ambient, spoken word ja post-industrial on suurella pensellillä maalailevaa tinkimätöntä musiikkia. Yhtye julkaisi kesällä 2020 toisen albuminsa “Laaksossa aamujen välissä”, joka sai neljän tähden arvostelut Infernolta ja Desibeliltä. Oakahtoaksehin tuorein single ja musiikkivideo “Haudanväki” oli Rumban mukaan “okkultistista bluesia” ja YleX:n Uuden musiikin vaihtoehdon puolella ryhmää on verrattu Paavoharjuun ja Múmiin. Nopeasti arvostusta kerännyt yhtye kasvaa livenä kymmenhenkiseksi koneistoksi, joka on keikkaillut isoissa teatterisaleissa, maanalaisissa squateissa ja pimeissä metsissä.
https://open.spotify.com/artist/3fM0jgReMd99G9aUSC9QMw
https://www.facebook.com/oakahtoakseh

Kolibre on kahdeksanhenkinen taidepop-yhtye Helsingistä. Orgaanista soitantaa ja elektronista äänimaisemaa mm. trip-hopin, downtempon ja progen keinoin yhdistelevä bändi on ehtinyt transsittamaan niin Helsingin klubeilla kuin Pride-festivaalin päälavalla. Yhtyeen edellinen tuplasinkku ja joukkorahoituskampanjan avulla tehty lyhytelokuva keräsi kehuja mm. Soundilta. Kolibre valmistelee tällä hetkellä ensimmäistä levyään.
https://open.spotify.com/artist/2CPHGewyBQ57kO13tfRV0R
https://www.facebook.com/kolibreyhtye

Njihe on pohjoisinarilainen psykedeelisen folkin esittäjä, jonka lauluissa on sekä Inarijärven selkien että heikkolaatuisen etuasteen kohinaa. Livenä kappaleet manifestoituvat riisutussa ihminen ja kitara -muodossa. Maailmaasyleilevästä hippimusiikista ei missään nimessä ole kyse, vaikka 60–70 -lukujen vaikutus kuulunee kitaran ensi helähdyksestä. Njiheä on verrattu milloin Sibylle Baieriin, milloin Saara Suvantoon tai Paavoharjuun. Myös legendaarinen Fonal Records on julkaissut Njihen musiikkia.
https://soundcloud.com/njihe