Olli-Pekka Laineen sooloyhtye Octoploid On The Rocksiin levyjulkkarikeikalle elokuussa!

OCTOPLOID on Olli-Pekka Laineen (Amorphis, Barren Earth, Mannhai) sooloyhtye. ”Beyond The Aeons” on bändin debyyttialbumi, joka julkaistaan heinäkuussa 2024 Reigning Phoenix Musicin kautta.

Bändin musiikki yhdistää elementtejä 90-luvun death/black metallista, 70-luvun progerockista ja 90-luvun psykedeelisestä rockista. Yhdellä lauseella kuvattuna Octoploidia on kuvailtu ”Classic Death Progiksi”. Yhtyeen ydinryhmään kuuluvat Mikko Pietinen rummuissa, Peter Salonen soolo- ja rytmikitarassa, Kim Rantala koskettimissa sekä Mikko Kotamäki laulussa. Mikko Pietinen on kokenut ja monipuolinen rumpali, jolla on taustaa stoner rockista (Mannhai) sekä suomalaisesta mainstream-poprockista (Kasmir, jne). Peter Salonen on tuore kasvo musiikkipiireissä ja on vaikuttaa muun muassa The Kinky Thingistä, joka soittaa suomalaisen psykedeelisen rockin legendan, Kingston Wallin covereita. Kim Rantala ja Mikko Kotamäki ovat tunnettuja Amorphisista ja Swallow the Sunista.

”Beyond The Aeons” –livekokoonpanoon kuuluu:
Mikko Kotamäki: Laulu
Mikko Pietinen: Rummut ja lyömäsoittimet
Peter Salonen: Rytmi- ja soolokitara
Kim Rantala: Koskettimet
Olli-Pekka Laine: Basso, koskettimet, taustalaulu

Lavan Octoploidille lämmittelee helsinkiläinen SUMEA-yhtye. ”Vähän kuin joku suomiproge-bändi soittaisi Black Sabbathia”, yhtyettä on kuvailtu. SUMEA on lyhyehkön olemassaolonsa aikana jo niittänyt mainetta Suomen stoner/doom-piireissä intensiivisillä ja hypnoottisilla keikoillaan ja soittanut muun muassa Xysman, puolalaisen Dopelordin ja saksalaisen Ahabin lämppärinä. Uusi levy on tulossa vuoden 2024 lopulla.

Octoploid, SUMEA
PE 2.8.2024 On The Rocks

Liput:
– ennakkoon Tiketistä 20 €
– ovelta 23 €, mikäli jäljellä