On The Rocks, Helsinki
9/10€

Awake Again
Wake Up Frankie
Dead End Scene
Everwave

Pääsiäissunnuntaiksi kaavailtu melodisemman modernin / alternative metallin täyteinen iltama siirtyy heinäkuulle vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Mukaan illan kattaukseen on kuitenkin saatu napattua mukaan myös neljäs bändi, joten pidot sen kun paranevat. Lavalla nähdään neljä hyvässä nosteessa olevaa kotimaista yhtyettä, joiden parissa yleisön on hyvä nauttia laatumusiikista jopa torstai-iltana.

Turkulaisen Awake Again -yhtyeen musiikissa yhdistyvät suuret melodiat, elektroniset soundit, raskaat riffit ja kulkutaudin lailla tarttuva energia. Yhtye voitti kansainvälisen Wacken Metal Battle – bändikilpailun Suomen osion Nummirockissa juhannuksena 2018, jonka myötä yhtye pääsi esiintymään Saksaan legendaariselle Wacken Open Air -festivaalille. Syksyllä 2018 Spinefarm Records julkaisi yhtyeen singlet “Below” ja “Dark Horse”, joista molemmat saivat radiosoittoa mm. YleX:llä ja Radio Rockilla. Tähän päivään mennessä yhtye on soittanut yli 100 keikkaa ja kerännyt yli miljoona streamia.

Dark Horse: https://youtu.be/XaVkGuzu018
Drop The Bomb: https://youtu.be/Mb_zDkdLCfU
Below: https://youtu.be/R_UuLpO-81U

Hieman yli kaksi vuotta sitten perustetun, viimeisimmän Tuska-Torstai -kilpailun voittajan Wake up Frankien liveshow ei anna armoa kenellekään, vaan täysillä paahdetaan alusta loppuun asti ja se välittyy myös yleisöön. Kukaan ei jää kylmäksi.
”Thrashrockiksi” lanseerattua old school rässiä, modernia metallia ja sing along-kertsejä biiseissään symbioiva bändi on julkaissut tasaiseen tahtiin biisejä viimeisen vuoden aikana, jotka ovat menestyneet kunnialla streamipalveluissa, sekä saaneet soittoaikaa mm. Radio Rockilla.
Tuskassa 2019 suvereenisti yleisöä villinneen bändin ensimmäistä virallista julkaisukokonaisuutta odotetaan vielä toistaiseksi, mutta kuinka kauan? Se jääköön vielä mysteeriksi.��
Afterlifestyle: https://youtu.be/XZFAqvN0xPg
Overstatement: https://youtu.be/mW-dXYyRERc

Heavy Metal Heart Agencyn viimeisin rosterikiinnitys Dead End Scene on vuoden 2014 kesällä perustettu raskaan rockin ja modernin metallin rajamailla operoiva yhtye Helsingistä. Bändi on ottanut ensi askeliaan myös isommille lavoille lämppäämällä bändejä kuten Dynazty (SWE), Santa Cruz ja S-Tool. Dead End Scene vietti vuoden 2019 studion uumenissa työstäen vuonna 2020 julkaistavaa debyyttialbumiaan. Hiljaisuus rikottiin vuoden 2020 alussa julkaistun Gates of Heaven singlen myötä, joka antoi räjähtävän myrskyvaroituksen bändin tulevasta materiaalista. Biisiä on Spotifyn puolella striimattu kuukauden sisällä jo 32k kertaa.

Gates Of Heaven: https://youtu.be/GVJs1yz6PwM
This Is The End: https://youtu.be/qD28cEv4Dlw

Kuopiolais-Tamperelaisen Everwaven visio melodisesta metallista on turpasaunan, eteerisen tunnelmoinnin ja ponnekkaan tulkinnan huoliteltu fuusio. Kappaleissa nojataan astetta vinompiin rytmisiin ideoihin, tunteikkaisiin melodioihin ja eri tyylien reippaaseen yhdistelyyn. Tähän mennessä tampatun polun varrelta voi löytää pohjoismaisessa metallissa lepäävät juuret punottuna uudempiin musiikillisiin virtauksiin, meren ja luonnon inspiroimiin äänimaisemiin sekä elokuvallisiin juonteisiin. Lisävirtaa materiaali saa, kun sitä tarjoillaan lavalta yleisölle tinkimättömän riehakkaalla intensiteetillä.

The Speech: https://youtu.be/zxiC0xFxYA4
(E)motionless: https://youtu.be/RpKOyB0ryOw

HMH pidättää oikeudet muutoksiin.

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin