Taneli Jarvan ja Sami Hassisen akustisen duon ympärille rakentunut T. Jarva & The Dark Place kulkee alternative countryn ja folk noirin välissä polveilevia hämäriä sivukatuja.

Jouluna 2018 alkunsa saanut yhteistyö Jarvan ja Hassisen välillä toimi ensimmäiset pari vuotta duona, kun kaksikko koeponnisti konseptinsa keikkailemalla rauhalliseen tahtiin esittäen lainakappaleita omilta suosikeiltaan, kuten Townes Van Zandtilta, Leonard Cohenilta, Tom Waitsilta, Nick Cavelta, Marianne Faithfullilta ja Mark Laneganilta. Kokoonpanon saundi nojaa vahvasti Jarvan tummaan baritonilauluun ja teräskieliseen säestykseen sekä Hassisen Samin melodisen nailonkielisen kitaran vuoropuheluun.

Vuonna 2020 duo ryhtyi kirjoittamaan ja esittämään alkuperäistä materiaalia edellä mainittujen artistien hengessä. Nyt omaa tuotantoa on äänitetty levyllisen verran tuottaja Jukka Puurulan johdolla Espanjan Casa de la Musica –studiolla, ja ensialbumi Post Festum näkee päivänvalon vuoden 2024 alussa. Maistiaisia löytyy kaikissa digitaalisissa kanavissa jo kolmen sinkkujulkaisun verran, joista viimeisin on kappale ”Can’t Let Go”.

T.Jarva & The Dark Placen keikkakokoonpanoa täydentävät rumpali Sami Käyhkö, kontrabasisti Ari Lampinen ja kosketinsoittaja Janne Immonen. Bändi on esiintynyt niin doom metal – kuin country-festivaaleillakin, kotimaisten ja ulkomaisten bändien lämppärinä, taidenäyttelyn avajaisissa, syntymäpäivillä, polttareilla ja jopa muistotilaisuudessa. Tästä voisi päätellä, että ”pimeän paikan” tuotanto sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen gallerian nurkasta konserttisaliin – edellyttäen, että tanssi ja reipas fiilis eivät ole päällimmäisinä kohdeyleisön odotuksissa.

T.Jarva & The Dark Place
Pe 27.6.2024
On The Rocks, Helsinki

– –

Liput:
– ennakkoon Tiketistä 15 €
– ovelta 18 €