Tusovka: Alyona Alyona (UA), Est Est Est (RU), DJ Hem

Liput 14/15 €

www.tusovka.fi

Alyona Alyona

Pikkukaupungin lastentarhanopettajasta hiphop-sensaatioksi. 28-vuotias ukrainalainen Aljona Savranenko on puolessatoista vuodessa noussut raketin lailla maansa eturivin artistien joukkoon. Taiteilijanimellä Alyona Alyona esiintyvä nainen on paitsi maansa harvoja tunnettuja naisräppäreitä, myös tämän hetken ehdottomasti kuumin nimi ukrainankielisessä hiphopissa. Lapsuuden esikuvikseen Eminemin ja Coolion mainitsevan Aljonan omat lyriikat ovat varsin kaukana amerikkalaiskollegojen sielunmaisemista – biisien aiheet kumpuavat ukrainalaisen maaseudun ja kaupungistumisen problematiikasta, varhaiskasvattajan työstä, lasten satutuokioista tai vaikkapa kaloista. Tänä vuonna ensimmäisen albuminsa “Pushka” julkaissut Alyona Alyona on kiertänyt kesällä ahkerasti kotimaansa ja Keski-Euroopan festivaaleja, esiintyen mm. Pohodassa ja Szigetissä. Yleisö on ollut pähkinöinä, eikä suotta: kolmihenkisen yhtyeen live-energia on vastustamatonta ja soljuva ukrainankielinen räppi sulattaa paatuneemmankin sydämen.

Aljona Savranenko – lyriikat, räpit

Elina Varavina – taustalaulut ja -räpit

Dmytro Kyslyi – DJ, rytmit

https://www.youtube.com/watch?v=7sYUZEPIb2E&t=135s

https://www.youtube.com/watch?v=RUx6JnDSNdc

Est Est Est

Pietarilainen Est Est Est on perustettu 2010. Aiemmin muun muassa 2H Company -yhtyeessä vaikuttaneen Mihail Fenitševin johtama kolmihenkinen bändi yhdistää runollisia, absurdeja lyriikoita tehtailevan nokkamiehensä tekstit kitaristista ja perkussionisti/konemuusikosta koostuvan livebändin soundiin. Fenitševin konekiväärimäisellä nopeudella resitoimat kertomukset saavat aikaan hypnoottisen tunnelman, jota vahvistavat rosoiset ja osin tanssittavatkin biitit. Kulttimainetta Venäjän pääkaupungeissa nauttiva yhtye on julkaissut kolme studioalbumia, joista viimeisin “Skazki Dlja Keito” on vuodelta 2016. “En tiedä, onko musiikkimme IDM:ää vai mitä, mutta toivottavasti sitä kuunnellessa ei ainakaan tarvitse seisoa paikallaan naama kaalikeitonvakavana”, kuvailee bändin johtaja.

Mihail Fenitšev – tekstit, resitatiivi

Maksim Poljakov – sähkökitara, taustalaulu

Aleksei Pomigalov – elektroniset instrumentit, perkussiot.

https://www.youtube.com/watch?v=PjfvMaMuQn4

https://www.youtube.com/watch?v=MkarEtjRQdw

DJ Hem

DJ Hem, oikealta nimeltään Hamdam Zakirov, on helsinkiläinen runoilija, vinyylientusiasti, keräilijä ja neuvostoliittolaisen Melodija-levymerkin pääarkeologi Suomessa. Tyylilajinaan “Soviet Grooves” DJ Hemin setit sisältävät popin, rockin, funkin ja jazzin parhaimmistoa 60-luvulta tähän päivään, elokuvien hitti-iskelmiä sekä folkmusiikin helmiä kaikkialta entisen Neuvostoliiton alueelta.

https://www.facebook.com/djhem.helsinki/

20:00 Ovet

21:00 Est Est Est

22:00 Alyona Alyona

www.tusovka.fi

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin